Vad har hänt under vintern

Under vintern har det varit viss aktivitet på varvet i form av snöskottning… och då är det inte på marken det skottats utan från skjultaken. I tvärsskjulet längst upp hade det gått så långt att några takstolar knäckts och den järnbalk, som förväntas hålla upp konstruktionen, hade kommit betydligt närmare marken än vad som var trevligt. En snabb insats från slipgänget räddade dock situationen.

8 mars var det dags för årsmöte. Föregående års verksamhet och ekonomi gicks igenom utan anmärkning. Vår avgående kassör, Annika Larsson, redovisade förslag på förändring/höjning av våra avgifter. Förslaget accepterades av mötet och kommer att börja gälla fr o m 2010 (för detaljer se protokollet).

Lite förändringar i styrelsen… Till att börja med får vi tacka Uffe för hans tid som ordförande. Vet inte exakt hur många år det är, men det har hunnit bli ganska många. Uffe kommer att sitta kvar i styrelsen som suppleant.

Vi får även välkomna Sven som vår nya kassör. Det är en tuff uppgift att ta över efter Annika som haft järnkoll på allt som har med ekonomi att göra (samt lite till). Annika kommer även hon att finnas kvar i styrelsen, nu i rollen som ledamot.

Vill också tacka Robban som även han suttit med i styrelsen ett bra tag men som efter sin flytt till Sundsvall inte riktigt haft möjlighet att vara aktiv i styrelsearbetet (av förklarliga skäl). Robban kommer dock även i fortsättningen ha ansvar som klubben web-master, dvs ansvarig för vår hemsida.

Som ny ordförande vill jag även ta chansen att presentera mig lite, även fast många säkert vet vem jag är… har ju sprungit på bryggorna i Pipis sedan 6-års ålder. Jag är uppvuxen och fostrad i TSS’s systerklubb på andra sidan Tullingesjön, d v s Tullinge Båtsällskap. Har som sagt legat vid Pipis i ganska många år, först med mina föräldrars motorbåt och sedan 1984 med egen segelbåt. Blev ”ingift” i TSS på riktigt när jag träffade Kjelle och har sedan dess varit klubben trogen. Just ni seglar vi en Omega 36:a som vi haft sedan 2004. Båtliv och segling har alltid varit en självklarhet för mig, ser just inget annat sätt att tillbringa sommaren på än i en segelbåt någonstans i den svenska skärgården. Eftersom jag alltid varit engagerad, både i vår egen båt och i TSS, ser jag fram emot att få vara delaktig i klubben på ett sätt som jag inte varit tidigare.

Ser fram mot en skön seglingssommar, det sägs ju att efter en sträng vinter kommer en varm sommar… det är bara att hålla tummarna.

/Nettan