Slipen i Tullingesjön

Slipen med vinterförvaring, brygga och klubbstuga - TSS Båtklubb
Slipen med vinterförvaring, brygga och klubbstuga. Längst till vänster scouternas båtar och längst till höger området till Tullinge Kanotförening som hyr av TSS. Foto: Mikael Bodner.

Slipen vid Tullingesjön


Slipen ligger vid Tullinge Strand nära Huddingevägen vid Tullingesjön. Har hyr vi ut båtplatser på sommaren och har vinterförvaring av båtar när det är is på sjön 🙂 En liten klubbstuga finns för möten, rast och annat umgänge.

 

Båtplatser vid Slipbryggan


Vid Slipbryggan har vi totalt 13 båtplatser för sommarförvaring. 2 till 3 av platserna är reserverade för TSS om det finns behov av extra upptagning eller sjösättning under året. Vid sjösättning på våren och vid upptagning/torrsättning på hösten används i princip alla platserna som transitplatser främst för segelbåtar som kommer från Piparholmen eller andra sommarhamnar.

4 platser är reserverade för Sanct Botvids Scoutkår som etablerades 1927 och är sedan 1954 en sjöscoutkår. De bedriver både land och sjöverksamhet. Kåren har ca 200 medlemmar huvudsakligen i åldrarna 8-25år.

Resterande 6 – 7 båtplatser hyrs ut sommartid mellan maj och augusti. Kontakta kansliet eller varvschef om du bill hyra båtplats här till sommaren. För närvarande har vi dock kö till platserna och du måste vara medlem.

Vinterförvaring av båtar

På Slipenområdet har vi ungefär 90 platser för vinterförvaring av båtar. 70 platser i skjul under tak och 20 platser på utomhus på planen. Vi brukar sjösätta båtar i perioden april – maj och upptagning sker vanligtvis september – oktober. Vi har en egen motordriven båtvagn eller så kallad ”slamkrypare” som sköter de tunga lyften och bogseringen mellan sjö och skjul. Området är inhägnat med staket, låst med gallergrind och försätt med larm.

Klubbstuga

På området finns en liten Klubbstuga ungefär stor som en friggebod med inlagt el och värme. Här brukar styrelsen, hamnkaptener och funktionärer hålla sina möten och de som arbetar på eller rustar sina båtar båtar använder som värmestuga eller för umgänge eller en liten matbit

 

Slipenbryggan och i Tullingesjön - TSS båtklubb
Slipenbryggan och i Tullingesjön, bild norrut

 

Slipenbryggan och i Tullingesjön - TSS båtklubb (2)
Slipenbryggan och i Tullingesjön, bild söderut

 

Korvgrillning och diskussioner på Slipen - TSS Båtklubb
Korvgrillning och diskussioner på Slipen. Sven, Lars R och Ted.

 

Tommy Johansson ny kanslist på TSS - Båtklubben i Tullinge
Tommy och Caroline arbetar med kanslifrågor i Klubbstugan på Slipen.

 

Jocke kör in båtar i båtskjulen vid vinterupptagningen på Slipen
Jocke kör in båtar i båtskjulen vid vinterupptagningen på Slipen

 

Diskussioner vid slipvagnen på varvsområdet - TSS Båtklubb
Diskussioner vid slipvagnen på varvsområdet

 

Redo för upptagning på Slipen
Redo för upptagning på Slipen

 

Varvsområdet och Slipenbryggan i Tullingesjön - TSS båtklubb
Varvsområdet och Slipenbryggan i Tullingesjön

Vill du ha båtplats här?

För dig som söker medlemskap i båtklubben Tullinge Segelsällskap kan det ta tid att få båtplats, men som medlem kan du stå i kö. Du kan läsa mer om hur du går tillväga på sidan Vill du ha båtplats. Ange på registreringssidan att du är intresserad av Vårbybryggan så kontaktar vi dig när bryggplatser fördelas.

Läs mer: Södra bryggan i Tullingesjön

Läs mer: Piparholmen utanför Trosa i Saltsjön

Läs mer: Norra Bryggan i Tullingesjön

Läs mer: Vårby-bryggan i Mälaren

Besök oss gärna på Facebook eller på YouTube 🙂