Vill du ha båtplats?

Varvsområdet och Slipenbryggan i Tullingesjön - TSS båtklubb
Varvsområdet och Slipenbryggan i Tullingesjön

Vill du söka båtplats i båtklubben TSS?

Vill du ha båtplats vid någon av båtklubben Tullinge Segel Sällskaps bryggor i Tullingesjön, Mälaren eller vid Trosa i Saltsjön? Eller vill du vinterförvara båten på varvsområdet i Tullinge?

Just nu har vi 20 lediga båtplatser vid Piparholmen utanför Trosa. Läs mera om de bryggorna här.

I Tullingesjön som har förbindelse med Mälaren har vi tre bryggor med totalt 72 båtplatser. I Vårby bredvid Huddinge Båtklubb och Slagsta Marina har vi en brygga med 18 båtplatser, perfekt för segling och båtturer i Mälaren. Vid Piparholmen utanför Trosa i Saltsjön har vi 57 båtplatser. Så totalt har vi 147 båtplatser vid våra bryggor, 88 platser för vinterförvaring på varvsområdet ”Slipen” och ungefär 140 medlemmar.

Sommartid finns det alltid lediga båtplatser både i Tullingesjön, Mälaren och utanför Trosa. Om du ställer dig i kö i god tid finns det således möjligheter att ordna båtplats. Dessutom finns det också möjligheter till kortidshyra eller veckohyra vid alla bryggor eftersom det förekommer att medlemmar inte alltid nyttjar sina platser. Vi kommer nu arbeta aktivt för att underlätta för alla att ställa sig i kö till de olika bryggorna och vinterförvaringen.

Om du inte redan är invald medlem i TSS så måste du registrera dig i vår kö för båtplats, säsongplats eller veckoplats. Där kan du även ange vilka bryggor som du önskar plats vid. Om du vill bli medlem i TSS och knytas till bryggorna vid Piparholmen eller i Vårby kan vi i princip garantera medlemskap snabbt.

 

Gör så här för att ansöka om båtplats

 1. Följ och gilla oss på Facebook, där vi lägger ut nyheter om lediga båtplatser och annat.
 2. Betala 155 kr i köavgift till bankgiro 5616-5087. Ange fullständigt namn och adress. Din köplats börjar gälla det datum pengarna finns på kontot.
 3. Gå till https://bas.batunionen.se/ExternalComm/WaitingListApplication/994
  Klicka på registrera ett nytt konto om du inte har registrerat dig innan. Se bild nedan.01 Inloggning för Köanmälan BAS - TSS Båtklubb
 4. Ange e-post och lösenord och klicka på Skapa konto. Om du redan har ett konto och vill uppdatera din information klicka på Jag har redan ett konto. Se bild nedan.02 Skapa konto för Köanmälan BAS - TSS Båtklubb
 5. När du klickat på Skapa konto kommer du till registreringssidan som visas nedan.
  Registreringssidan har fem områden: Kontaktuppgifter, Båtuppgifter, Övrigt, Övriga val samt Övrig information. Det är viktigt att du fyller i så mycket information som möjligt om du vill vara säker på att få båtplats så snart som möjligt!Köanmälan till Medlemskö - registrera uppgifter i BAS - TSS Båtklubb

Kontaktuppgifter

Här fyller du i samtliga fält (förutom Co-adress om du inte har någon). Personnummer används för Svenska Båtunionens register för kopplingar till övriga båtklubbar samt för årliga adressuppdateringar via offentliga folkbokföringsregister.

Båtuppgifter

Om du har båt så fyll i alla uppgifter här så noga som möjligt. Storlek på båt kan avgöra vilken brygga och bryggplats du får. Observera att vissa webbläsare kräver punkt . i stället för komma , där du anger båtens mått. Viktigt också att ange om du önskar sommarplats och/eller vinterplats.

Övrigt

Här anger du vad du konkret kan bidra med i klubben, om du redan har nyttjat våra anläggningar, försäkringsuppgifter för båten och övriga uppgifter.

Övriga val

Här anger du inom vilken områden som du kan bidra till klubben samt önskemål om sommarplatser och vinterplatser.

Övrig information

Et fritextfält som du kan nyttja för övrig information eller för att berätta lite om dig själv. Var konkret och kortfattad.

 

Norra bryggan i Tullingesjön - TSS båtklubb
Norra bryggan i Tullingesjön

Vad händer sedan

Sommarens bryggplatser brukar fördelas senast i mars samma år. Vinterplatser brukar fördelas senast i september samma år. Om det finns lediga platser efter att fördelning skett bland befintliga medlemmar görs en intresseförfrågan i medlemskön. Du kan invänta kontakt eller ta egen kontakt med kansliet på kansliet@tullingess.se.
Annars rekommenderar vi att du gillar och följer oss på Facebook  https://www.facebook.com/Tullingess och att du även regelbundet besöker oss på vår webbplats http://www.tullingess.se/

 

Om du blir erbjuden bryggplats/varvsplats

 1. Gå tillbaka till Inloggning för köanmälan för att säkerställa att dina uppgifter är uppdaterade och korrekta (klicka på länken)
 2. Läs TSS Stadgar, ordningsföreskrifter, elföreskrifter och förtöjningsregler. (klicka på länken)
 3. Du måste intyga att du kommer att följa klubbens stadgar, ordningsföreskrifter, elföreskrifter och förtöjningsregler.
 4. Du kommer därefter att få nycklar till brygga/varvsområde mot en avgift och deposition på tillsammans 515 kr, samt instruktioner från kassör/hamnkapten/varvschef.

 

Vad kostar det under 2019

Medlemskö: 155 kr/år
Säsongsmedlemskap: 950 kr/år
Bryggplats säsong: 920 kr/säsong
Korttidshyra: 310 kr/vecka
Vinterförvaring: 17,25 kr/kvm (längd x bredd x 17,25kr)
Slipavgift år 1-4: 1.805 kr
Slipavgift år 5-: 750 kr
Skjul: 990 – 1.340 kr
Nyckelavgift: 310 kr
Nyckeldeposition: 205 kr

Så för dig som inte är invald medlem i TSS kan kostnaden bli följande:

Sommarplats en hel säsong

Medlemskö: 155 kr/år
Säsongsmedlemskap: 950 kr/år
Bryggplats säsong: 920 kr/säsong
Nyckelavgift: 310 kr
Nyckeldeposition: 205 kr
TOTALT 2.540 kr

Sommarplats 4 veckor

Medlemskö: 155 kr
Säsongsmedlemskap: 950 kr
Korttidshyra: 1240 kr för fyra veckor
Nyckelavgift: 310 kr
Nyckeldeposition: 205 kr
TOTALT 2.860 kr

Veckohyra för fyra veckor blir dyrare än att hyra en bryggplats för en hel säsong på grund av att administrationskostnaden för klubben blir mycket mera omfattande och tidkrävande.

Om du flyttar, säljer/köper/byter båt eller ändrar kontaktuppgifter under tiden du har båten hos TSS så meddela kansliet@tullingess.se och uppdatera dina uppgifter på https://bas.batunionen.se/ExternalComm/WaitingListApplication/994.

Bryggan i Vårby (Huddinge) i Mälaren - TSS båtklubb
Bryggan i Vårby (Huddinge) i Mälaren. Den ligger bredvid Huddinge Båtklubb och Slagsta Marina

 

Segelbåtar vid bryggan i Vårby i Mälaren - TSS båtklubb
Segelbåtar vid bryggan i Vårby i Mälaren