BAS inloggning med BankID eller SMS - TSS - Båtklubben i Tullinge

BAS: inloggning med BankID eller SMS?

Du som har administratörsbehörighet i BAS kommer från och med juli att logga in antingen med BankID eller tvåfaktorsautentisering. Vid inloggning visas den första fliken med BankID inloggning men i den andra fliken så kan du logga in med användarnamn/e-postadress och lösenord.
Väljer du BankID så måste du ha ett giltigt BankID samt registrerat komplett personnummer i BAS. Vill du använda tvåfaktorsautentisering behöver du registrera ett mobilnummer i BAS.

Du som har administratörsbehörighet i BAS, t ex “Båtklubb – administratör (18)”, “Båtförbund – administratör (19)” eller liknande, kommer att få ny inloggningsrutin i BAS. Det är en del av vårt säkerhetsarbete. Från och med juli så kommer du att logga in antingen med BankID eller tvåfaktorsautentisering.

Väljer du BankID så måste du ha ett giltigt BankID samt registrerat komplett personnummer i BAS. Vill du använda tvåfaktorsautentisering behöver du registrera ett mobilnummer i BAS. Tvåfaktorsautentiseringen kommer att fungera så att du, som idag, anger användarnamn (eller din e-postadress) och lösenord. Därefter kommer en kod, som SMS till din mobil, vilken du skriver in i avsett skrivfält. Du kan se en demofilm här.

I första omgången är det ni som har administratörsbehörighet på ert användarkonto som kommer att få säkrare inloggning. I nästa steg kommer alla som tilldelats behörighet via funktion eller sektion i BAS-K (Grunddata/Behörighet) och därmed har någon form av skrivbehörighet och läsbehörighet på andra personer än sig själv.

Läs mer: https://batunionen.se/aktuellt/ny-inloggning-i-bas-fran-1-juli-2021/